Апетитне інтерв'ю з Томою Магдик

Апетитне інтерв'ю з Томою Магдик

Чому ви вибрали напрямок фуд-фотографії?

Мені завжди подобалась гарна подача страви. Посмаживши яєшню, я  завжди стараюсь викласти її гарно, бо так смачніше. Деколи воно якось несвідомо виходить красиво. Взагалі їжа завжди здається смачнішою, коли вона на гарній тарілочці, навколо приємне освітлення і прикрашений стіл. Посуд в якому подається страва і освітлення мають ключове значення у сприйнятті їжі як апетитної або ні. Цікавою є також страва, у якої є своя історія. Дуже важливо змогти зробити фотографію, яка могла б відобразити атмосферу і історію, яка ховається за нею.

Фуд фотографія якось цікаво супроводжує моє професійне життя, бо за профілем я портретний фотограф. Але в мене є декілька ресторанів, з якими я постійно працюю і дуже люблю ці зйомки. Їжа є важливою частиною нашого життя і досвіду, можна сказати один із способів пізнання світу також. Тому мені цікаво знімати красиву і смачну їжу.

Чи є такі сюжети, які найцікавіше знімати? Може є переваги в продуктах?)

Напевне не стільки в самих продуктах як в посуді. Люблю гарний і незвичний посуд. Чудово, що зараз багато українських дизайнерів роблять свій оригінальний посуд ручної роботи.

Але найбільше люблю знімати напевне випічку і десерти.

А ви самі готуєте?)

Коли є настрій, то шукаю цікаві рецепти, але я не особливо люблю готувати. Мої близькі кажуть, що в мене добре виходить, тому деколи намагаюсь їх потішити смачненьким.

В підлітковому віці моєю коронною стравою був яблучний пиріг.

Основна проблема фуд фотографа це холодна їжа, тому важко деколи себе змусити знімати те, що приготував собі на обід наприклад. Особливо якщо голодний))

Для зйомок я виділяю окремий час і готую страву під зйомку. Зазвичай це щось дуже просте.

Які хобі у вас є?

Фуд фотографія насправді для мене хобі, я не вважаю себе у цій сфері профі.

Малюю ще, але зазвичай пейзажі. Також цікавлюсь філософією. Катаюсь на лижах і багато подорожую. Під час подорожей завжди намагаюсь спробувати автентичні страви регіону, в якому знаходжусь.

Що вас надихає на зйомку?

Атмосферні заклади і люди, які готують з любов’ю. Буває подивишся на подачу десерту і розумієш - картинка.

Також спостерігаю за роботами інших фуд фотографів, своїми роботами вони неймовірно надихають не тільи щось з’їсти, а і створити щось своє.

І останнє запитання: чи є сюжети, які ви мрієте зняти?

Мрію зняти кулінарну книгу з автентичними стравами якогось регіону. Це могла би бути домашня кухня Франціїї або ж якогось менш відомого місця. Наразі я в пошуках.

Всім смачного разом з Phototo:)


https://phototo.com.ua/uk/photographer/toma-magdyk

Останні статті

Фото с душой от Алексея Аксенова
20 Вересня 2018
Счастье в простых вещах, их просто нужно увидеть
18 Вересня 2018
Фотостудії Харкова для жіночої зйомки
17 Вересня 2018
Портретна зйомка це щось більше ніж просто фотографія
11 Вересня 2018
Фотостудии Киева: найди свой образ
10 Вересня 2018
Фотостудии Киева: лучшие детские локации
10 Вересня 2018
Виталий Щербонос і його історія як фотографа
05 Вересня 2018
Віталій Куцан - людина мистецтва
04 Вересня 2018